Jubilerende dirigent Paul van Gulick geëerd met groots concert

 

DEN BOSCH – Paul van Gulick(57) is precies een kwart eeuw dirigent van het Jeroen Boschkoor, dat precies 45 jaar geleden gestalte kreeg.

Om dat te vieren vond er zaterdagavond in de Grote Kerk een fraai samenspel plaats tussen het Jeroen Boschkoor en Brabant Sinfonia, waarvan Van Gulick toevallig óók dirigent is.

Uiteraard stond de in functie zijnde virtuoos de hele avond in het middelpunt van de belangstelling, alhoewel er ook veel aandacht was voor enkele solisten. Zo maakte de Belgische sopraan Evelyne Bohen vóór de pauze enorme indruk op het publiek, dat overigens in groten getale aanwezig was. Haar solo-optreden bij de composities Requiem en Sabat Matar deed als het ware de kerk op haar grondvesten schudden.

Na de pauze schitterde onder andere de doorgewinterde violist Hans Rijkmans. Tegen het einde van de avond mocht Van Gulick een lijvig boekwerk, met daarin 26 eigen composities, in ontvangst nemen. Het grootste cadeau was echter een gezamenlijke vertolking van Hallelujah uit Messiah van Georg Friedrich Händel, hetgeen voor de jubilaris een complete verrassing was. “Dit is een avond om nooit meer te vergeten”, aldus Van Gulick. 

Comments are closed.